Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

5 sportskih natikača i japanki za nezaboravno ljeto

Volim obuću. Ironično, budući da sam polovicu svog života provela bosa na tatamiju i u dvorani, ali to mi je, kao i 99% žena, jedna od najvećih slabosti.

Prilično jaka slabost, uzevši u obzir da mi iz ormara doslovno ispadaju tenisice, natikače, cipele na visoku petu. Najviše, naravno, tenisice. Svih materijala, oblika, uzorka, stilova i boja, nema čega nema. I doista ih volim nositi u svakoj prilici i kombinirati sa svime. No, od prošloga ljeta, po teškim (asfaltskim i morskim) vrućinama jednostavno ne dolazi u obzir ništa osim natikača i japanki. I to ne samo kod mene, postale su univerzalni trend. Udobne su, praktične i raznolike. Danas postoji milijun modela koje se mogu uklopiti u bilo koju odjevnu kombinaciju i (ne)priliku, od šetnje po kruh na tržnicu do kave, faksa ili čak izlaska.

Na primjer, jedna od svakodnevnih prilika je šetnja gradom ili, za one sretnike koji su na moru, rivom. I tu nam ne treba ništa više od jednostavnih komada odjeće u kombinaciji sa šarenim ili ženstvenim natikačama, ovisno o tome u kojem smjeru ide naš stil. Mogu ili ne moraju biti upečatljive i onaj odjevni predmet oko kojeg se vrti cijela kombinacija, ali i u jednom i u drugom slučaju će sigurno znatno promijeniti ukupni dojam. Mogu podići cijelu kombinaciju, neutralizirati je, učiniti je romantičarskom, casual, sportskom, sve s otvorenim prstićima i stopalima koja dišu. Zapravo, jedini napor koji moramo napraviti je srediti nokte na nogama i spremni smo. 🙂

Ovih sam 5 modela odabrala tako da budu što raznovrsniji te da ih možemo uklopiti u što više prilika u kojima se možemo naći. Pa tako, dok čekamo u dugačkom redu za izradu putovnice, nećemo se kuhat u tenisicama nego ćemo hladiti stopala u otvorenoj obući koja, uz to, još predobro izgleda. Ako pak idemo na večernju šetnju s prijateljima, ne moramo propatiti cijelu večer u visokim petama kako bi kombinacija dobro izgledala. Uletimo u šljokaste natikače i još ćemo cijelu večer odgovarati na pitanja gdje smo ih kupile i slušati od drugih na štiklama kako smo pametne.

Za jednostavne sportaše postoje klasične natikače u kojima se ide na trening ili s njega, u onim trenucima iznemoglosti svijetla točka je barem to što ne moramo obuvati tenisice. Isto tako i po kući ili dvorištu. Što god radile (čistile, kuhale, peglale, roštiljale, cijepale drva), uvijek možemo odlično izgledati.

Ali najbolja stvar od svega je da ne odaju godine. Svaki model može nositi apsolutno svatko. 😉

Vaša Kristina Tomić

Kristina Tomić

Kristina Tomić

Kristina Tomić, studentica pedagogije i talijanistike na FFZG i aktualna prvakinja Europe i brončana s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Taekwondo-u. Tvrdoglav i uporan Ovan po horoskopu, ali jednako tako i entuzijastičan i maštovit. Obožavam nove izazove i pustolovine te ih uvijek rado prihvaćam, kao i dijeljenje svog modnog mišljenja putem ovoga bloga. Po cijele dane trčim s jednog mjesta na drugo tako da sam obožavatelj elegantnog ali udobnog stila odijevanja - onoga čemu svi i težimo. :)