Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

Cipele na odmor!

Spremate se na odmor i razmišljate što ponijeti? Prevrtljivo ljeto svako malo krije nam novi pljusak koji nas iznenadi i smoči do kože. Razlog je to zašto u svoj kofer morate staviti barem jedne hlače i cipele.

Ne brinite, cipele ne moraju biti zimske. Bit će dovoljne i niske cipele, poznate kao oxfordice. Dovoljno su jake da nas zaštite od kiše, a dovoljno tanke da ih nosimo i po toplom vremenu. Bezvremenski model lako se kombinira na ležerne, ali i poslovne kombinacije.

Zašto ih toliko volimo? Upravo su to cipele koje odišu elegancijom, a istovremeno su udobnije od cipela na visoku petu. Krase ih razni materijali i uzorci zbog čega niske cipele postaju glavni dio outfita. Niska peta, uski kalup, ušivena kapica samo su neke karakteristike koje opisuju cipele koje smo izvukle iz muškog ormara i dodale im dašak ženstvenosti. Popularni su i modeli s podebljanim džonom koji daje novi izgled i dalje niskim cipelama.

Kako ih nositi? Cipele na nisku petu najbolje je kombinirati na ženska odijela, hlače koje su malo iznad gležnja ili na lepršave suknje. Kombinacija može dobiti dodatni pečat poigrate li se s čarapama na volančiće ili najlonkama s uzorcima. Nosite li niske cipele za vrijeme ljetne kiše, kombinirajte ih na traperice visokog struka ili lepršave haljine ispod koljena.

Matea Miljan

Matea Miljan

Novinarka po struci i zanimanju, blogerica, ovisnica o bojama, Matea – to sam ja. Moda je za mene igra, spajanje nespojivog, izražavanje vlastite kreativnosti bez straha i suzdržavanja. Oduvijek sam imala potrebu prepravljati odjevne komade, krojiti svoje i kombinirati ih na sebi svojstven, vedar način. Lepršave i u najvećoj mjeri bojom obojene kombinacije svoje mjesto našle su na blogu www.iamatea.com i na Instagramu. Nosim ono što me opisuje, a najbolje to čine boje.