Kakvu obuću odabrati za duge šetnje u prirodi?

Rad od kuće i nemogućnost obavljanja uobičajenih hobija natjerat će i one koji ne vole zimu da češće prošeću vani. Već i sama šetnja na otvorenom ima brojne blagodati za naš organizam, a poznato je da se boravak u prirodi preporuča svima. Prije nego nam šetnja i boravak na otvorenom postanu omiljeni hobi potrebno se opremiti toplim i kvalitetnim parom obuće.

 

Duga šetnja gradskim ulicama

Za dugu šetnju gradom dovoljno je na nogama imati tople i udobne čizmice koje će grijati vaša stopala. Niske čizme s krznom odradit će taj lavovski posao, a kući ćete se vratiti umorni od šetnje, ali odmorni od stresa. Možemo li išta više poželjeti? Uz termo čizmice uklopite omiljeni zimski set: kapa, šal i rukavice. Dodajte i toplu jaknu i oprema za šetnju gradskim ulicama je spremna.

 

Boravak u prirodi

Za boravak u prirodi treba biti dobro spreman jer vremenski uvjeti zimi znaju biti promjenjivi pa vas može zateći kiša ili snijeg. Obuća za prirodu mora biti topla i otporna na vodu kako bi vaša avantura prošla glatko i bez promrzlih i mokrih stopala. Ovisno o tome na kakav se poduhvat spremate, odaberite obuću koja vas neće iznevjeriti. Planinarske cipele rezervirane su za najhrabrije dok će za ostale biti dovoljne zimske termo čizme.

Uz prikladnu obuću također je važno odabrati kvalitetne čarape da bi se osjećali udobno i sigurno. Dobro je ponijeti ruksak u koji će stati boca s vodom, rezervni par čarapa i nešto za grickati.

Jako je važno da cipele budu zaista udobne i da se u njima dobro osjećate. Savjet iskusnih planinara je da kupnju obuće obavljate popodne ili navečer jer je tada stopalo zbog zadržavanja tekućine veće. Uzmite dovoljno vremena za isprobavanje i uvijek probajte i lijevu i desnu cipelu.