Zaštita podataka - Jer volimo cipele

Zaštita podataka

Zaštita podataka
Privatnost i sigurnost te zaštita podataka
Heinrich Deichmann-Schuhe GmbH & Co. KG (DEICHMANN) i druga trgovačka društva DEICHMANN grupe u kojem okviru djeluje i Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb za pravilnu i brzu obradu i pružanje usluga korisnicima služe se elektroničkom obradom podataka.

Obrada osobnih podataka dostavljenih poduzeću DEICHMANN i DEICHMANN grupi uglavnom se uređuje UREDBOM (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (GDPR) te svaki put važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka Republike Hrvatske.

U DEICHMANNU, zaštita i sigurnost podataka vrlo je važna.

Pažljivo ćemo pohraniti sve podatke koje ste nam dali u našim internim bazama podataka na internim poslužiteljima i neće ih se prosljeđivati bez prethodne suglasnosti, osim

• vanjskim izvođačima koji obrađuju podatke samo na ime, za račun, pod vodstvom i nadzorom DEICHMANNA (npr. pozivnih centara, tiskarske kuće, reklamne agencije, drugi vanjski suradnici u promidžbene svrhe za reklamne svrhe) i
• državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtjeva u svrhu provođenja određenog postupka.

Vaše osobne podatke, koje ste nam dostavili, čuvat ćemo trajno, do otkaza, vašeg zahtjeva za brisanjem, povlačenjem suglasnosti.
Kadgod želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti za primanje informacija putem e-pošte deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete izvijestiti o promjeni podataka. Navedeno možete poslati i pismeno na adresu: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb. Ako zatražite brisanje vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naše obavijesti, prestat ćemo vas izvješćivati u roku od 30 dana od dana primitka zahtjeva za otkazivanje.

Vaši su podaci zaštićeni u skladu s našim sigurnosnim konceptom.

Politika zaštite podataka u DEICHMANNU

DEICHMANN poštuje vašu privatnost. Naša tvrtka prikuplja, pohranjuje i koristi osobne podatke samo u okviru zakonskih odredbi.
Vaše podatke koristimo samo uz vašu suglasnost za potporu i proširenje naše poslovne suradnje s vama, kako bismo vam, primjerice, mogli slati ponude i informacije o proizvodima, uslugama ili našoj tvrtci, ili da vam omogućimo sudjelovanje u nagradnim igrama.

Vaše osobne podatke nećemo prodavati trećim stranama osim društvom skupine Deichmann u koliko je to potrebno, te drugim društvom te pravnim osobama. Osobne podatke dajemo tvrtkama koje ne pripadaju DEICHMANN grupi, ali isključivo u skladu sa zakonskim propisima i uz vašu suglasnost. Te su tvrtke dužne poštivati naše ugovorne obveze koje imamo prema vama, kao i politiku zaštite podataka. Pružatelji usluga koji djeluju u ime DEICHMANNA ne smatraju se trećim stranama. Ukoliko imate pitanja ili prijedloga u svezi s našom zaštitom podataka, uvijek možete kontaktirati DEICHMANN.

U DEICHMANNU uvijek možete znati koji su vaši osobni podaci pohranjeni i kako ih ispraviti ili izbrisati. Naš je cilj pružiti najveću moguću sigurnost i povjerenje.

Sigurnost

DEICHMANN koristi tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka koje ste stavili na raspolaganje od slučajnog ili namjernog manipuliranja, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Naše sigurnosne mjere stalno se poboljšavaju i prilagođavaju najnovijim dostignućima.

Informacije o vama koje DEICHMANN pohranjuje

Deichmann trgovina obućom d.o.o. prikuplja sljedeće osobne podatke u svrhu poslovanja: ime i prezime, e-mail adresu, kontakt broj telefona i ostale podatke korisnika potrebne za obrasce na web stranici www.volimocipele.hr ili www.deichmann.com.

Za točnost i istinitost podataka koje dajete Deichmannu, sami ste odgovorni. Deichmann nije odgovoran za primljene netočne, lažne ili tuđe podatke. Unosom podataka (ime, prezime, e-mail adresa, telefonski broj telefona i ostali podaci) izričito se slažete da možemo pohraniti i obraditi te osobne podatke.
DEICHMANN koristi vaše osobne podatke samo za unaprijed određene svrhe.

Primjeri kada DEICHMANN koristi vaše osobne podatke

Vaše podatke možemo dostaviti samo onim odjelima u DECHMANNU, suradnicima ili ugovornim partnerima, pružateljima usluga ili partnerima na tržištu koji DEICHMANNU pružaju usluge. DEICHMANN brine da se informacije koriste samo u okviru vašeg pristanka za usluge koje pružaju DEICHMANNU i da se s njima postupa povjerljivo.
DEICHMANN koristi vaše osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je predviđeno važećim zakonom, osim u slučaju potrebe suda ili državnih organa kako bi se osiguralo poštivanje zakonskih odredbi.
DEICHMANN svoje podatke dostavlja drugim tvrtkama u marketinške svrhe samo uz vaš pristanak.

Za što koristimo vaše podatke
Stalno pokušavamo poboljšati ponudu i stvoriti internetsku ponudu kako bismo privukli vašu veću pozornost. Samo ukoliko znamo koji su dijelovi naše internetske stranice DEICHMANNA najčešće i najdulje posjećivani, tako i prilagođavamo njihov sadržaj prema vašim potrebama.
DEICHMANN koristi osobne podatke samo u onoj mjeri potrebnoj za tehničko upravljanje internetskim stranicama, usmjeravanje kupaca, ankete o proizvodima i informiranje kupaca o Deichmannovoj ponudi. Što smo više u mogućnosti razumjeti vaše želje, brže ćete pronaći željene informacije na internetskim stranicama.
Korištenjem internetskih stranica www.volimocipele.hr i www.deichmann.com korisnik se slaže s odgovarajućim važećim propisima i općim uvjetima objavljenim na ovim stranicama. Korisnik je u mogućnosti na tim stranicama redovito pratiti moguće promjene općih uvjeta, a time i način i svrhu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Internet, vijesti, slanje e-pošte, potražnja
Ako to želite, mi ili DEICHMANNOV partner može slati informacije o našim raznovrsnim proizvodima i uslugama ili vas obavještavamo o zanimljivim ponudama.
Takve informacije mogu sadržavati preporuke o ponudama, novim proizvodima i novim uslugama; šaljemo ih e-poštom, SMS-om ili na Viber. Ukoliko više ne želite primati takve obavijesti, možete se odjaviti na našim internetskim stranicama ili pismeno na adresu društva: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb.

Prijava na e-vijesti

Korisnici se mogu pretplatiti na e-newslettere, pomoću kojih vas Deichmann izvješćuje o novoj ponudi online i drugim maloprodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na newslettere dolazite na popis primatelja e-vijesti. Za prijavu na e-vijesti Deichmann trgovina obućom d.o.o., prikuplja sljedeće podatke: e-mail. E-vijesti Deichmann trgovina obućom d.o.o., šalju se putem online aplikacije Teradata e-Circle. Deichmann trgovina obućom d.o.o.,obvezuje se pažljivo zaštititi podatke u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Kadgod želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti klikom na „odjaviti e-mail obavijesti” u obavijestima ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com gdje nam možete priopćiti izmjene i dopune svojih podataka. Navedeno možete napraviti pismeno i na adresu društva: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb. Također možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje s istima.

Prijava na obavijesti putem SMS-a

Korisnici se mogu prijaviti za primanje SMS obavijesti o novostima u online ponudi i drugim prodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na SMS obavijesti, prijavljeni ste na popis primatelja SMS poruka. Za SMS obavijesti Deichmann trgovina obućom d.o.o., prikuplja sljedeće informacije: telefonski broj. SMS vijesti Deichmann trgovina obućom d.o.o., šalje putem SMS aplikacije. Deichmann trgovina obućom d.o.o.. obvezuje se pažljivo zaštititi podatke u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
Kadgod želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti putem povratnog SMS-a „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com gdje nam možete priopćiti izmjene i dopune svojih podataka. Također možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje s istima. Navedeno možete napraviti pismeno i na adresu društva: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb.

Prijava na obavijesti putem Vibera

Korisnici se mogu prijaviti na Viber obavijesti o novostima u online ponudi i drugim prodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na Viber obavijesti, prijavljeni ste na popis primatelja Viber poruka. Za Viber obavijest Deichmann trgovina obućom d.o.o., prikuplja sljedeće informacije: telefonski broj. Viber vijesti Deichmann trgovina obućom d.o.o., šalje putem Viber aplikacije. Deichmann trgovina obućom d.o.o., obvezuje se pažljivo zaštititi podatke u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
Kadgod želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti putem povratne Viber poruke „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com gdje nam možete priopćiti izmjene i dopune svojih podataka. Također možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje s istima. Navedeno možete napraviti pismeno i na adresu društva: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb.

Sudjelovanje u nagradnim igrama
Obrada podataka prikupljenih sudjelovanjem u nagradnim igrama regulirana je pravilima o nagradnim igrama.

Individualizacija i kolačići
Nove tehnologije omogućuju nam individualnu prilagodbu naše internetske stranice za svakog klijenta. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže podatke za identifikaciju posjetitelja koji se vraćaju na naše stranice isključivo za vrijeme posjeta našim internetskim stranicama. Kolačići se pohranjuju na tvrdi disk računala i ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačići naših internetskih stranica ne sadrže nikakve osobne podatke o vama.

olačići štite višekratni unosa podataka, olakšavaju prijenos određenog sadržaja i pomažu nam odrediti koji su određeni dijelovi naše online ponude posjećeni. To nam omogućuje da točno prilagodimo sadržaj naših internetskih stranica prema vašim potrebama.Da bi se osigurala sigurnost i dokazi, prikupljaju se i IP adrese s kojih pristupate internetskoj stranici. Na početku posjeta pojedinom korisniku dodjeljuje se kolačić za identifikaciju i praćenje posjeta internetskoj stranici.

Deichmann trgovina obućom d.o.o., također može pohraniti i druge kolačiće na korisničkom računalu, kao što su kolačići Google Analyticsa (analiza posjeta internetskoj stranici). Kolačići sesije pohranjeni su u memoriji poslužitelja samo tijekom trajanja posjete i brišu se nakon sat vremena neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjuju se na računalu posjetitelja dvije godine, a zatim postaju neaktivni.

Kako štitimo vaše osobne podatke?
Podaci koje dostavljate putem obrazaca na stranicama www.volimocipele.hr, www.deichmann.com ili na neki drugi način (putem e-pošte, telefona, itd.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu s važećim hrvatskim zakonodavstvom te Općom uredbom o zaštiti podataka) (GDPR). Deichmann trgovina obućom d.o.o., čuvat će i sprječavati zloporabu osobnih podataka. Osobni podaci koristit će se samo u svrhe za koje ste dali vaš pristanak. Pristup osobnim podacima Deichmann trgovina obućom d.o.o., daje isključivo ovlaštenim osobama (zaposlenicima, ugovornim partnerima).

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obvezni su postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom.
Kako bismo osigurali da vaši podaci ne dolaze u pogrešne ruke, kodiramo ih u SSL postupku. Ovo je trenutno najčešći i najsigurniji način prijenosa na Internet. Koristi se kada se prenose osjetljivi podaci.

SSL (Secure-Socket-Layer)
SSL (Secure-Socket-Layer) metoda štiti datoteke koje klijent pošalje na poslovni poslužitelj putem Interneta. SSL pruža trostruku zaštitu:
• Prijenosi su kodirani.
• Osigurava da se obrazac šalje samo na poslužitelj koji je otvoren.
• Provjerava jesu li podaci koji se šalju primatelju dovršeni i nepromijenjeni.

Vaša prava
U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), imate pravo znati gdje su pohranjeni vaši podaci. Na zahtjev, uvijek ćemo vas obavijestiti u odgovarajuće vrijeme o vrsti podataka koje zadržavamo, svrsi pohrane i mogućim primateljima.
Čuvat ćemo vaše osobne podatke, koje ste nam dostavili trajno, do otkaza, zahtjeva za brisanjem, povlačenja suglasnosti. Kadgod želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti za primanje informacija putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete izvijestiti o promjeni podataka. Navedeno možete napraviti pismeno i na adresu društva: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb. Ako zatražite brisanje vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naše obavijesti, prestat ćemo vas izvješćivati u roku od 30 dana od dana primitka zahtjeva za otkazivanje.
Vaši su podaci zaštićeni u skladu s našim sigurnosnom uredbom. U načelu, vaši podaci neće biti proslijeđeni trećim zemljama. U slučaju da se šalju, bit će zaštićeni u skladu s odgovarajućim jamstvima iz članka 46. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Ostale stranice
Morate znati da druge internetske stranice, uključujući one na koje možete pristupiti s naše internetske stranice, npr. poveznice, mogu uključivati osobne podatke. Naša politika zaštite podataka ne odnosi se na praksu zaštite podataka drugih internetskih stranica ili vanjskih internetskih stranica.

Kontaktirajte DEICHMANN
Ako imate pitanja u svezi s odredbama o zaštiti podataka, molimo pošaljite nam e-mail s naslovom „Zaštita podataka” na sljedeću e-mail adresu: service-dhr@deichmann.com, ili nas kontaktirajte.

Voditelj obrade je: Deichmann trgovina obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb, Hrvatska
Službenik za zaštitu podataka (DPO – Data Protection Officer) u ime Deichmann trgovine obućom d.o.o., Ulica Rudolfa Kolaka 14, 10040 Zagreb, Hrvatska je Tonček Krajnc, zaposlen u društvu Deichmann d.o.o., Dunajska cesta 151, 1000 Ljubljana, Slovenija; e-mail: privacy-hr@deichmann.com