Ljetni komadi u jesenskom stihu

Ljeto je na izmaku, a magazini nam već predlažu što nositi predstojeću modnu jesen i zimu. Vrijeme vunenih pulovera i čizama još nije stiglo, a vi se još uvijek ne želite pozdraviti sa svojim omiljenim ljetnim komadima i pospremiti ih u onaj dio ormara u koji rijetko zalazite. Bez brige, ne morate ih još pospremati jer uz par malih trikova i nekoliko ključnih jesenskih komada možete nositi omiljene bluze i haljine dugo u jesen.

Zbog naglih promjena temperatura, slojevitost je ključan faktor kod jesenskog odijevanja, a uvijek izgleda tako zanimljivo. Omiljene lepršave ljetne haljine u veselim uzorcima, bile one mini, midi ili maxi, postaju neodoljive uz masivne končane veste i par kaubojskih čizama. Retro stil začinjen detaljima koji izgledaju kao iz ludih sedamdesetih glavni je trend sezone, što je sjajna vijest za nostalgičare za ljetom.

Fotografija_1

Ljetnim topovima i bluzama će jakne od fine brušene kože dati gotovo magičan prizvuk, a uz par dobrih traperica bit ćete spremni za jurnjavu po gradu od jutra do mraka. Za večernje izlaske usudite se iskombinirati svoje omiljene sandale sa platformu i debelom petom sa zanimljivim čarapicama. Zvuči na prvu neobično i nelogično, no isprobajte, možda vam se svidi!

Fotografija_2

Fotografija_3

Neizostavan ljetni komad odjeće je zasigurno traper šorc. Iskombinirajte ga sa prevelikom košuljom i debljim čarapama i zaogrnite se sa najklasičnijim jesenskim komadom – balonerom. Izgledat ćete poletno i eklektično, kao da šećete ulicama Pariza.

Fotografija_4

Visoke čizme najbolji su prijatelj ljetnim midi suknjama A kroja, koje se mogu iskombinirati na milijun načina. U tren oka transformirajte omiljenu prugastu suknju sa kožnom jaknom i parom dobrih čizama na debelu petu. Udobna i jako ženstvena kombinacija koja je idealna za odlazak na posao, a i vikendom za druženje s prijateljicama.

Fotografija_5

Kimono je bio najbolji partner kupaćem kostimu i ljetnim koktelima, no jednako je neodoljiv uz traperice trapez kroja i jednostavnu bezvremensku dolčevitu. Hrabriji mogu dodati i mekan vuneni ženstven šešir širokog oboda, koji će kombinciji dati pravu jesensku notu.

Fotografija_6

Uz ovih nekoliko korisnih modnih savjeta možete bez dodatnog stresa i punijeg novčnika ući u stilski najzanimljivije godišnje doba. Odbacite stara pravila i igrajte se – zasigurno ćete i sami otkriti neke trikove za što lakše i neobičnije kombiniranje odjeće koju posjedujete s novim komadima. I ne zaboravite osmijeh – ni tmurno jesensko kišno vrijeme neće vas zaustaviti.


 

4-13

Barbara Repe, fashion stylist i blogerica. Svoju blogersku karijeru započela je sa blogom AR-AR (http://ar-ar.blog.hr). Barbara Repe do sada je surađivala sa mnogim hrvatskim modnim dizajnerima, a najveći pečat na modnoj sceni ostavila je suradnjama s Aleksandrom Žarevcem, sestrama Boudoir, A’marie,Ivicom Klarićem, Pavlom Aleksić, Ivanom Aldukom, JET LAG-om i mnogim drugima.