Više od 60 posto žena u ormaru ima barem 15 pari cipela!

Pa ti zaista obožavaš cipele!

Čak 657 ispitanih osoba, među kojima si možda i ti, sudjelovalo je u našoj anketi u kojoj smo saznali kako i koliko kupujete svoje cipele.

Slabe na cipele

Od ukupnog broja ispitanih čak 98,7 posto čine upravo žene i to žene koje obožavaju cipele! Priznale ste nam da ste slabe na ovaj modni detalj bez kojeg nikako ne možemo – 64,1 posto ispitanih!

No, to nije sve! Zanimljivo je koliko imate cipela u svojim ormarima. Većina ispitanih u ovom istraživanju, 60,5 posto ima više od 15 pari cipela, ali što je to za jednu ženu? Podatak koji će možda neke iznenaditi je da tek 5,2 posto žena ima manje od pet pari cipela. Žene, otkrijte nam tajnu – kako to uspijevate?

Pandemijska godina promjenila je naše navike. Vjerojatno si i ti najčešće bila u tenisicama, baš kao i nešto više od 50 posto žena koje su nam priznale da im je to najdraža obuća za posao, a slijede ih mokasinke, štikle, a potom sandale.

Udobnost prije svega, odlučile su žene – njih 19,2 posto. Nakon provjere jesu li cipele koje su ti zapele za oko udobne za svaku prigodu, pri kupnji se najviše gleda kvaliteta odabrane obuće. Ako si među onim djevojkama koje prate sve nove kolekcije i žive za tjedan mode u Parizu ili Milanu, znaj da si u 4,3 posto onih kojima je trend prvi kriterij pri odabiru svog novog para cipela.

Iako je pogled na cijenu nezaobilazni dio svake kupnje, samo 2,8 posto ispitanih stavilo je cijenu kao glavni kriterij pri odabiru novih omiljenih cipelica. Najveći postotak ispitanih ipak je priznao da je svaki od ovih faktora bitan dio prilikom odabira te da pazite na sve kada krenete u pohod na  trgovine. I to ste nam priznale, više volite kupovati upravo na taj način. Nešto manje od 90 posto vas (87,1) bira odlazak u trgovinu prije nego online kupnju.

Najveći postotak ispitanica svoj je posljednji par cipela kupilo prije mjesec dana, čak 42,5 posto, stoga te izazivamo – odaberi svoj novi omiljeni par upravo u Deichmannu!